Meer dan 300 specimens te ontdekken, onder de meest opmerkelijke uit de collectie van het Laboratorium voor Mineralogie en Kristallografie van de ULiège.

Beschrijving van de collectie

Sinds de oprichting van het Laboratorium voor Mineralogie en Kristallografie van de Universiteit van Luik hebben professoren en onderzoekers honderden mineralogische specimens verzameld. De stukken die in la Maison de la Science zijn gedeponeerd en tentoongesteld, behoren tot de mooiste en meest representatieve van deze collectie.

Dankzij dit partnerschap kan het Laboratorium voor Mineralogie en Kristallografie zijn onderzoek en vooruitgang delen met het grote publiek en kan la Maison de la Science op spectaculaire wijze de toepassing in de natuur illustreren van talrijke wetenschappelijke concepten die verband houden met wiskunde, fysica en chemie.

 

Geschiedenis en ontwikkeling van de collectie

De samenwerking tussen la Maison de la Science en het Laboratorium voor Mineralogie en Kristallografie gaat terug tot de oprichting van het museum in 1986. Sindsdien worden de tentoongestelde specimens regelmatig vernieuwd om de vooruitgang van het onderzoek te volgen en te illustreren.

 

De collectie in het museum

De hele collectie wordt in het museum tentoongesteld in een speciale ruimte, die in 2020 volledig is gerenoveerd. Verschillende stukken komen regelmatig aan bod tijdens evenementen en tijdelijke tentoonstellingen die door la Maison de la Science worden georganiseerd.

Naast uw bezoek aan la Maison de la Science kunt u ook het Laboratorium voor Mineralogie en Kristallochemie van de Sart Tilman bezoeken!


Neem contact op met Frédéric Hatert om een afspraak te maken.

Deel deze pagina